Hoy Voy aparca a Girona

L'autoescola "low cost", que ofereix un mètode d'aprenentatge innovador i per la qual ja han passat 12.381 alumnes, obrirà la primera delegació a la ciutat

13.06.2016 | 07:25
Un cartell cridaner anuncia la pròxima obertura de Hoy Voy a Girona, al carrer Emili Grahit.
Un cartell cridaner anuncia la pròxima obertura de Hoy Voy a Girona, al carrer Emili Grahit.

Té prop de quatre anys i mig d'història; hi han passat 12.381 alumnes; disposa d'una oferta de 538 cursos teòrics; ha efectuat 271.942 sessions pràctiques i garanteix un 93,28% d'aprovats (i un 73,06% d'aprovats en el primer intent). Hoy Voy, que es presenta com una autoescola low cost, és a punt d'obrir una oficina a Girona, al número 55 del carrer Emili Grahit. Mentre no aixeca la persiana, i amb l'objectiu de començar a captar clients, la marca ofereix descomptes importants en l'import de l'obtenció de la llicència per als 100 primers inscrits (que pagaran 100 euros en lloc dels 193 habituals). Una de les particularitats d'Hoy Voy és que els alumnes no han de pagar matrícula.

133 tests, 4.000 preguntes

Amb una flota de 44 vehicles (tots de la marca Mini) i una plantilla que ronda els 60 empleats, Hoy Voy va facturar uns 2 milions d'euros l'any 2014. L'autoescola aplica un mètode d'aprenentatge propi, que té registrat, i que es basa en cursos intensius: durant tres hores, al llarg de vuit dies, els alumnes reben tota la formació, que completen amb 133 tests online (dissenyats amb el sistema Inteli-Test), que inclouren unes 4.000 preguntes. Un cop assoleixen el nivell 5 sobre una escala de deu -és a dir, l'aprovat- els candidats a treure's el carnet de conduir ja estan llestos per passar l'examen. Un dels fundadors i director de màrqueting d'Hoy Voy, en declaracions al portal digital Via Empresa, explica que "ens vam posar el vestit de la primera autoescola low cost d'Espanya". "Volíem aprendre del que fan companyies com Vueling o molts hotels, que en el nostre cas es tradueix en una disponibilitat de vehicles i hores de professors, i en optimitzar-lo", afegeix.

Amb aquest objectiu, Hoy Voy va dissenyar un algoritme, a través del qual "l'alumne, en funció de la demanda i l'antelació amb què fa la reserva de les pràctiques, es troba un preu o un altre". Aquesta política de preus va ser molt ben rebuda i explica, en bona part, el creixement que ha registrat l'empresa, que disposa d'autoescoles a Badalona, Cerdanyola del Vallès, Granollers, l'Hospitalet, Mataró, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Terrassa, a les quals ben aviat se'ls afegirà la de Girona. El model de negoci d'Hoy Voy també passa per franquiciar les autoescoles, a través de diverses fórmules que ofereixen als inversos interessats.

A Hoy Voy no es paga matrícula, però els alumnes s'han d'ocupar d'entregar l'expedient a Trànsit "en les condicions que marca el reglament", precisa la marca al seu web corporatiu. En la promoció que la cadena ha llançat davant la imminent obertura de l'autoescola de Girona, Hoy Voy garanteix "l'aprovat" als potencials alumnes, sempre, això sí, que segueixin el mètode que proposen. N'estan tan segurs, que fins i tot retornen els diners als qui no superin l'examen "a la primera".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema