Prefabricats Planas adquireix l'empresa Norden S.A. i augura un futur creixement

L'empresa de Santa Coloma té previst reactivar la nova planta gradualment en un període de 4 o 5 anys

27.07.2016 | 07:22
Vista exterior de l´empresa de Santa Coloma de Farners.
Vista exterior de l´empresa de Santa Coloma de Farners.

Prefabricats Planas, l'empresa situada a Santa Coloma de Farners i especialitzada en la prefabricació del formigó, va adquirir recentment la unitat productiva de l'empresa Norden S.A., una planta situada al Bages i pertanyent al grup Prainsa, que estava en concurs de creditors des del mes de maig de l'any 2013. Tal com va afirmar la mateixa directiva de la planta colomenca, l'objectiu d'aquesta compra és permetre el seu creixement progressiu, aprofitant la recuperació econòmica que està experimentant els darrers anys. Tal com explica el mateix director de Prefabricats Planas, Francesc Planas, va ser una compra d'allò més ben trobada. "Va sortir l'oportunitat i vam pensar que seria una bona manera de potenciar un futur creixement aprofitant aquesta expansió".

La possibilitat de tenir una planta ja muntada amb tots els elements de producció i maquinària va ser un dels incentius més atractius per a la compra, facilitada per una bona conjuntura econòmica que no s'havia vist des de la davallada del 2008. Enguany l'empresa de Santa Coloma de Farners disposa de 150 treballadors en plantilla i ja ha facturat un 15% més que l'any anterior. Tal com indica Planas, les perspectives són bones. "Hi ha molts signes que apunten a una remuntada, notem que hi ha més activitat en el sector encara que els negocis necessitin d'un procés força llarg".

Una compra necessària
Fa tres anys, concretament el 2013, Norden S.A. va entrar dins d'una situació complicada en no poder assumir el deute i no tenir prou actius per pagar les nòmines a la seva plantilla. La situació insostenible va portar la planta a un concurs de creditors. Una situació ben diferent a la que viurà ara, adquirida per Prefabricats Planas, que tenen com a objectiu reactivar la seva activitat en un màxim de 4 o 5 anys. Tal com explica el seu director "ho farem de manera molt gradual, no tenim pensat realitzar més compres de moment". Respecte a la plantilla de la futura "nova" planta, valoren la incorporació de part de l'antiga plantilla de Norden S.A., sobretot en aquelles posicions que requereixen de càrrecs qualificats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema