Ajudes de fins a 10.800 euros als joves per comprar casa

La mesura beneficiarà persones de fins a 35 anys, amb un límit del 20% del valor de l'immoble

06.05.2017 | 07:05

El Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021, que té un enfocament "clarament social", preveu fins 10.800 euros per ajudar els joves a adquirir un habitatge, ha avançat avui el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

D'aquesta ajuts, que tindran un límit del 20% del preu de compra, podran beneficiar joves de fins a 35 anys, ha detallat el ministre en la presentació del pla, l'esborrany es lliurarà demà a les comunitats autònomes i el sector que podran fer les seves aportacions al mateix fins al 30 de maig.

Així, Foment espera iniciar la tramitació del reial decret el proper 1 de juny, perquè el pla entri en vigor l'1 de gener de 2018. Una altra de les novetats del pla d'habitatge és l'increment de 600 a 900 euros l'import màxim de les ajudes per a lloguers o la introducció de mecanismes que facilitin la concessió de préstecs per les entitats financeres a la rehabilitació, regeneració i renovació urbana o rural, entre altres mesures.

Així mateix, s'incorpora al pla un programa que habilita la posada a disposició dels habitatges desocupats de la Sareb i les entitats financeres, perquè les comunitats autònomes les puguin llogar a persones que es troben en situació de desnonament del seu habitatge habitual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema