Seguiment total de la vaga indefinida de les treballadores de la neteja de la residència Puig d'en Roca a Girona

Inicien avui una vaga indefinida per exigir a l'empresa Kluh Linaer que els pagui les nòmines de març i abril i una paga extra

10.05.2017 | 07:20

Les treballadores de la neteja de la residència per a la gent gran de la Generalitat Puig d'en Roca, a Girona, estan seguint al 100% la vaga indefinida iniciada avui com a protesta pels impagaments de l'empresa concessionària del servei, Kluh Linaer. Només estan funcionant els serveis mínims decretats, d'un terç de la plantilla (una treballadora per torn). Inicialment la vaga indefinida havia de començar el dia 2 de maig, però el Departament de Treball va anul·lar la convocatòria per un error de forma i es va haver de traslladar l'inici al dia d'avui.

Les treballadores no han cobrat les nòmines ni de març ni d'abril, com tampoc la paga extraordinària que havia d'haver-se abonat entre el 15 i el 31 de març, i la seva situació és insostenible.

Anteriorment ja havien fet dos dies de vaga, però l'empresa continua sense pagar i la mediació de l'Administració també ha resultat infructuosa fins al moment. Com més temps passa més difícil esdevé la situació per a les famílies de les treballadores, que ara afegeixen a les reclamacions dels salaris la dels interessos que han de suportar per no poder fer front als pagaments bancaris, etc.

També han expressat el seu suport i indignació les persones residents del centre, que paguen religiosament mentre que constaten que les treballadores no cobren. Un grup de residents ha iniciat una recollida de signatures entre la resta dels usuaris i les seves famílies per fer-les arribar a la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de nens, entrant a una escola de Lloret de Mar.
Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

L´atur, el repte pendent de la UE

Els Vint-i-set arriben al desè aniversari de l'inici de la crisi financera i econòmica més...

Més de 400.000 catalans han demanat crèdit per poder pagar les seves vacances

Catalunya és la segona autonomia amb major nombre d'endeutats per aquest motiu. Un 58% dels...

Brussel·les renya les autonomies per les restriccions a la implantació del comerç

La Comissió Europea reclama a les comunitats mesures liberalitzadores i alerta contra la...

Enllaços recomanats: Premis cinema