La taxa de morositat de bancs i caixes s'ha situat en aquest mes de març en el 8,92%, una xifra que no es veia en la sèrie del Banc d'Espanya des de l'abril del 2012, ara fa prop de cinc anys, segons dades publicades aquest dijous pel regulador bancari espanyol. La taxa del conjunt del sistema financer, incloses les comercials de crèdits al consum, s'ha situat en el mateix mes en el 8,83%.

La taxa de bancs i caixes ha estat el resultat de comparar una cartera de crèdits de famílies i empreses, que ha sumat 1,214 bilions d'euros en el tancament del primer trimestre, amb una cartera de dubtosos de 108.231 milions d'euros, la xifra més baixa vista des del març del 2011, ara fa sis anys. En l'últim any, la taxa de morositat ha passat del 10,05% que es va registrar al març de l'any passat al 8,92% d'aquest març, un descens de l'11,24%.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va desgranar que en l'actualitat la banca espanyola està en la mitjana europea en el que a crèdits morosos es refereix, mentre que la seva rendibilitat és superior a aquesta mitjana i els seus costos, inferiors.