La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), també coneguda com el «banc dolent», va llençar la setmana passada la campanya «Cases d'estrena», que posa a la venda un total de 3.716 immobles, entre els quals s'inclouen obres que s'han acabat de construir últimament dins el programa de la mateixa campanya.

A Catalunya hi ha un total de 168 actius residencials de diversos tipus, des de pisos a cases unifamiliars, repartits entre Girona, Barcelona i Tarragona. A les comarques gironines n'hi ha 56, que es troben a Girona, Das, Palafrugell, Vidreres, Olot, Celrà i Cassà.

Precisament Cassà de la Selva és la localitat on més n'hi ha (25) i actualment també és el poble que té el pis més barat, ja que els preus dels habitatges van oscil·lant a la pàgina web de la Sareb.

La campanya té una vigència de tres mesos i de les finques repartides entre setze comunitats autònomes: Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Catalunya, Madrid, València, Extremadura, Galícia, La Rioja, Múrcia i Navarra.

De tot Espanya, la més cara es troba a Das (Cerdanya). Es tracta d'un xalet de 220 metres quadrats que està valorat en 394.417 euros.

Altamira Asset Management, Haya real Estate, Servihabitat i Solvia, són les quatre entitats encarregades de gestionar i comercialitzar les cases i els pisos que posseeix la Sareb.

L'objectiu de l'empresa gestora privada és desinvertir tots els actius financers i immobiliaris rebuts en un termini màxim de quinze anys per tornar el deute avalat per l'Estat i liquidar de manera ordenada els actius problemàtics.