Els Robo Advisor són plataformes d'inversió en línia que aporten un servei de gestió de carteres automatitzada. És a dir, ofereixen un servei d'assessorament informatitzat basat en algoritmes, on no hi ha intervenció humana en les decisions d'inversió. Prenen decisions basades en programes informàtics (algoritmes) que són independents de les emocions. No depenen de les incerteses o pors que puguem tenir els humans.

Abans de realitzar la distribució i diversificació d'actius (Asset Allocation), les plataformes de Robo Advisor intenten determinar el perfil de l'inversor. Es fa a través d'un qüestionari on es valora el capital disponible, tolerància al risc, objectius, experiència, nivell d'estudis i coneixements financers... Amb les dades facilitades en el qüestionari es determina el perfil de l'inversor (conservador, arriscat...). Un cop obtingudes les necessitats d'inversió del client es realitzarà la distribució d'actius, normalment a través de Fons Indexats i ETFs.

Els fons indexats són fons d'inversió que repliquen a un índex borsari de la forma més exacta possible, per exemple a l'IBEX 35 o a l'Euro Stoxx 50. Comprèn els valors per al fons en la mateixa proporció que l'índex. Existeixen tres tècniques per replicar a un índex: rèplica física, mostreig i rèplica sintètica.

Els ETF o fons cotitzats també repliquen un determinat índex però cotitzen com qualsevol acció. Les compres i vendes dels ETF es materialitzen en qualsevol moment de la sessió com una acció

Un dels principals avantatges és el baix comissionament, al voltant d'un 0,4-0,6% del patrimoni administrat. A aquesta comissió caldria sumar-li comissió dels Fons Indexats (entorn del 0,2-0,3%) o ETF (comissió de compravenda, igual que les accions).

La gestió es realitza amb totes les comoditats que ofereix una plataforma d'Internet. Des de casa i sense haver de desplaçar-se per a ser assessorat a una oficina. Possibilita la gestió especialitzada i diversificada de petits capitals i dona accés a millennials i altres col·lectius amb menys recursos.

D'altra banda, aquests assessors automatitzats tenen debilitats respecte a altres productes d'inversió més tradicionals, ja que són inversions fredes i sense el contacte humà. Segons alguns informes, el 81% dels inversors valora positivament la relació personal amb el seu assessor financer.