ÚLTIMA HORA
L'Estat pren el control dels Mossos

La Borsa de Londres escull Tradeinn entre les mil pimes més inspiradores d'Europa

Van ser escollides entre més de 23 milions d'empreses europees, segons el director de Relacions Governamentals de la London Stock Exchange

06.09.2017 | 07:11

La London Stock Exchange ha seleccionat 13 pimes catalanes entre les 1.000 més inspiradores d'Europa. Entre les destacades es troba Tradeinn, empresa de comerç electrònic de material esportiu ubicada a Celrà, i que té per objectiu superar els 100 milions d'euros de facturació per a aquest any.

Segons el director de Relacions Governamentals a la Borsa de Londres, Xavier Solano, la llista de les mil empreses europees es tracta de petites i mitjanes empreses d'«alt creixement» però en molts casos poc conegudes, que han estat seleccionades per connectar-les amb inversors europeus. Per ell, «és important entendre que aquestes empreses tenen una manera de fer que les situa entre les que tenen major creixement a Europa» i el fet de destacar-les a la llista els ofereix «molta visibilitat» davant la comunitat inversora global. Entre les pimes catalanes seleccionades que han assistit a l'acte de presentació a Brussel·les hi ha una empresa de Tarragona (Fruselva), una de Lleida (Torrons Vicens) i una de Barcelona (Kpsport), aquesta última escollida per segona vegada. Els seus representants valoren el reconeixement i confien que haver estat seleccionades els permetrà trobar finançament i nous clients a l'estranger.

Un miler de pimes europees, tretze d'elles catalanes, van rebre l'etiqueta d'«inspiradores» per la Borsa de Londres, que per segon any consecutiu va presentar al Parlament Europeu la llista de les companyies seleccionades.

Segons explica el director de Relacions Governamentals a la Borsa de Londres, Xavier Solano, l'objectiu és «intentar identificar les que tenen un major creixement» perquè això vol dir que són «prou bones» per rebre finançament alternatiu. A més, figurar a la llista permet «visibilitzar-les» perquè inversors interessats puguin invertir-hi.

Per incloure-les a la llista la Borsa de Londres té en compte el marge de creixement anual i el nombre de llocs de treball creats en els darrers tres anys així com també que les empreses destaquin dins del seu sector.

Segons explica Xavier Solano hi ha empreses que tenen problemes estructurals per accedir a finançament i amb la publicació d'aquesta llista volen demostrar que petites i mitjanes empreses «poc conegudes» poden obtenir capital d'inversió per «no dependre exclusivament» del finançament bancari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'exportació gironina marca un nou rècord al juliol

Les empreses exporten un 13,4% més que el mateix mes de l'any passat i l'alimentació continua...

Anticorrupció demana investigar Ron i Saracho per la fallida del Banc Popular

Anticorrupció demana investigar Ron i Saracho per la fallida del Banc Popular

Reclama a l'Audiència Nacional que s'investigui tota la cúpula.No ha acceptat la responsabilitat...

La multinacional Trefinos celebra 250 anys a l´avantguarda de la producció de taps

La multinacional Trefinos celebra 250 anys a l´avantguarda de la producció de taps

L'empresa amb seu a Palafrugell té presència en 22 països, produeix més de 500 milions de taps i...

El 82% dels empleats de l´«ecommerce» veu insuficients els suports a la indústria digital

El 82% dels empleats de l´«ecommerce» veu insuficients els suports a la indústria digital

El 87% dels professionals considera que el comerç electrònic és potent a Catalunya ?El sector va...

Enllaços recomanats: Premis cinema