General Markets Food Iberica ha inaugurat avui una plataforma logística de 21.000 metres quadrats a Torrejón de Ardoz. Es tracta de la sisena que obre el grup i que s'afegeix a les que ja té a Vilamalla (Alt Empordà), Fuente de Piedra (Màlaga), Tortosa (Tarragona), Burgos i Ingenio (Gran Canària).

El nou centre de l'antic Grup Miquel tindrà capacitat per a 20.000 palets i més de 8.000 referències de congelats, fruites, verdures, carn, peix, refrigerats i sec. L'espai, compta, a més, amb una innovadora àrea multi-temperatura que inclou zones de fred per a productes frescos i congelats.

La plataforma de Torrejón, que dóna feina a 100 treballadors, reafirma "l'aposta" d'expansió i "consolidació" de la companyia en la seva àrea de negoci de Foodservice i a la zona Centre i nord. Amb el nou espai, el grup preveu generar un moviment de 25 milions de kg. Anuals i distribuir a més de 1.700 punts de tota la península.

L'obertura forma part del pla estratègic nacional de la companyia, que preveu cobrir tot el territori espanyol el 2025, quan celebri els 100 anys d'història. En els propers anys, preveuen estendre's al nord d'Espanya i reforçar la presència a les comunitats de Castella la Manxa, Castella Lleó, Madrid i Andalusia.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de l'ambaixador de Xina a Espanya, Lyy Fan; el conseller econòmic i comercial de l´Ambaixada, Yingqi Wang; la presidenta de Bright Food, Gong Yi; el conseller delegat de GM Food Iberica, Pere Laymon i representants municipals.

Una facturació anual de més de 1.100 MEUR

El grup té un facturació anual de més de 1.100 MEUR i un equip de més de 2.400 treballadors. Fundada l'any 1925, s'ha convertit en una empresa internacional propietat del conglomerat xinès Bright Food amb capital 100% xinès. Té sis seus repartides per la geografia espanyola i és líder en el mercat horeca espanyol amb un facturació al sector de 673,5 MEUR amb les seves ensenyes de Gros Mercat (que compta amb 67 centres) i la divisió Foodservice. També disposa de més de 600 establiments de proximitat sota els paraigües de SUMA, Proxim i SPAR.