Jordà: «A la futura república catalana no hi haurà lloc per als desnonaments»

La candidata gironina d'ERC carrega contra el recurs d'inconstitucionalitat que el govern espanyol ha interposat a la llei d'habitatge catalana

11.06.2016 | 22:32
Teresa Jordà, avui a Empuriabrava

La cap de llista d'ERC a les comarques gironines per a les eleccions del 26-J, Teresa Jordà, ha assegurat que «a la futura república catalana, no hi haurà lloc per als desnonaments». La candidata ha desgranat aquest dissabte les propostes en matèria d'habitatge i ha afirmat que disposar d'un estat propi català permetrà «regular i dignificar les polítiques d'habitatge i acabar amb els desnonaments i les situacions d'emergència».

Jordà ha recordat que el recent recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol a la llei 24/2015 d'emergència en qüestions d'habitatge i pobresa energètica, és un fet que mostra «la bel·ligerància competencial del govern de l'Estat i la seva nul·la sensibilitat social a l'hora de garantir unes mínimes condicions d'accés digne a l'habitatge».

Teresa Jordà aposta per una política d'habitatge catalana que s'aproximi als llindars europeus d'habitatge públic i amb lloguer social. «En aquests moments a Catalunya estem en un 3% quan la mitjana a la Unió Europea és del 15%», ha lamentat. Segons la candidata, Catalunya només es podrà aproximar a aquestes xifres impulsant «polítiques ambicioses de lloguer social i de dació en pagament».

«Els desnonaments, l'emergència en l'habitatge o la pobresa energètica són incompatibles amb l'existència d'un país decent», ha criticat Jordà. Per a ERC, «és necessari que la república Catalana tingui com a principal objectiu l'articulació de mesures per fer un país per a tothom». «Això passa per una política d'habitatge pròpia, una llei de segona oportunitat i la instauració de la dació en pagament», ha explicat Jordà

ERC es compromet a impulsar una llei de segona oportunitat perquè les entitats financeres, rescatades públicament, facilitin "una veritable segona oportunitat a les famílies en fallida econòmica". D'altra banda també situen com a prioritat garantir un accés a uns mínims vitals de consum energètic i de subministraments per aquelles famílies en situació de pobresa energètica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema