El cap de llista de la CUP-Crida Constituent per Girona, Benet Salellas, va aprofitar la seva intervenció en l'acte electoral de la candidatura a Celrà per defensar la «feina de formigueta» de la CUP, i reivindicar el seu «ADN municipalista». En les darreres eleccions municipals la formació va multiplicar els seus resultats, i a les comarques gironines va superar la xifra dels 80 càrrecs electes.

Des de Celrà, on la CUP governa en solitari després de la seva victòria per majoria absoluta el passat mes de maig, Salellas va destacar el paper «protagonista» que les viles i ciutats del país han de tenir «en la consecució de la independència i la creació de la futura República Catalana». El cap de llista també va reivindicar els municipis com «la primera línia de defensa» dels drets socials de la ciutadania i la lluita per una «democràcia popular i real».

L'acte va ser presentat per l'alcalde de la CUP a Celrà, Dani Cornellà, que va desgranar els principals pilars del municipalisme rupturista que defensa la CUP. Cornellà va destacar qüestions com la transparència i la participació, en què la formació ha treballat des de la seva primera entrada al govern l'any 2011, o la política de gestió de residus, que s'ha plasmat en la recollida porta a porta.