El candidat del PSC, Miquel Iceta, va alertar ahir que la «unilateralitat» que proposa la llista independentista de Junts pel Sí és «la via més ràpida al desastre», a més d'afegir que cap govern d'Espanya negociarà amb «qui diu que passi el que passi se saltarà la llei». Iceta va defensar que «no hi ha solució al problema que tenim que no passi pel diàleg, la negociació i el pacte».

Iceta va advertir així que «la unilateralitat i sortir de l'Estat de Dret és la via més ràpida al desastre» i va considerar que la proposta independentista està «condemnada al fracàs i tindria conseqüències molt negatives per a Catalunya i els catalans».

Preguntat per una possible negociació amb l'Estat si les forces independentistes aconseguissin la majoria, Iceta va considerar que, «obtingut el mandat electoral, aquests partits hauran d'explicar de veritat què volen i com ho volen, i si aquest com volen és com ho han explicat fins ara, auguro que no hi haurà negociació».

«No hi ha govern d'Espanya que s'assegui a negociar amb algú que diu que, passi el que passi, farà el que li sembli, encara que s'hagi de saltar la legalitat. I això és el que diu l'enèsim però últim full de ruta que hem conegut», va indicar.

També va advertir que «és molt difícil que es pugui negociar amb algú que diu que si no té el que vol se saltarà la llei, ja no només a Catalunya i Espanya, sinó a qualsevol part del món».