El president de la Generalitat i candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, va assenyalar ahir que l'Estat està «mobilitzant poders» com la banca o la diplomàcia per «pressionar» en contra del procés independentista, però va assegurar que «com més els mobilitzin» més vots aconseguirà la seva llista.

En un míting a la plaça de Sant Domènec de Manresa, davant d'unes 4.500 persones que omplien completament l'espai, Mas ha reaccionat amb duresa al comunicat difós ahir per les organitzacions que agrupen la patronal bancària espanyola, que van advertir dels perills que comportaria la independència de Catalunya.

Segons Mas, des del Govern espanyol «han mogut terra, mar i cel per aconseguir pronunciaments de líders mundials» i ahir tocava al poder financer, «perquè aquest últim digui que ens quedarem sense diners i que patirem tota mena de calamitats».

«Però el poble de Catalunya, davant totes aquestes pressions dels poders per intentar avortar el procés cap a la llibertat, disposa d'una gran oportunitat, que és demostrar que la seva veu val molt més que tots aquests poders que mobilitza Madrid», va afegir el president català.

En aquest sentit, Mas va ?subratllar que «això no ho poden parar, només depèn de nosaltres, els demostrarem que la decisió del poble català passa per damunt d'ells», i va afegir: «Com més es mobilitzin aquests poders, més vots aconseguirem la candidatura que més por els fa : Junts pel Sí».

«Són una minoria»

En el mateix míting, el president d'ERC i número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, va rebutjar «plegar-se» a l'opinió d'una «minoria» que ha «ensorrat» el sistema bancari espanyol. «Nosaltres ens hem de plegar a l'opinió d'uns pocs mentre l'opinió de la immensa majoria és una altra? No», va exclamar.

Junqueras va explicar que ahir al matí va celebrar un acte amb sindicalistes independentistes i va subratllar que si s'avalua el «currículum» d'uns i altres, «està claríssim a qui s'ha de prestar atenció».

Perquè els banquers, va advertir el líder d'Esquerra, «són els mateixos que han contribuït a ensorrar en gran mesura el sistema bancari espanyol» i que els catalans «han hagut de rescatar».