El cap de llista de Ciutadans (C's) a Girona, Jean Castel va mostrar el seu suport al sector agrari i als seus professionals i va assegurar que «el sector agrícola es fonamental per a Girona i Catalunya». Per al candidat de C's, «els pagesos necessiten continuar a Europa perquè els proporciona un mercat ampli i ajuts que garanteixen la seva supervivència». Castel va visitar el mercat setmanal de Salt i després d'entrevistar-se amb responsables provincials dels sindicats agraris.

El candidat de Ciutadans per Girona va recordar que formant part de la Unió Europea «els agricultors gaudeixen de la possibilitat de comercialitzar els seus productes per tot Europa sense pagar aranzels» i va afegir que «una nova frontera ho impediria i els restaria competitivitat». «Això no ho permetrem», va sentenciar Castel.

Pèrdues per la secessió

«Els ajuts que reben els professionals agrícoles es perdran en un escenari de secessió», va dir Castel en relació als diners que obtenen vinculats a la producció i els associats a les millores estructurals. El cap de llista per Girona de C's va recordar que «només els ajuts a la producció poden arribar a suposar un 50% dels ingressos anuals d'un pagès». La feina dels pagesos, explica Castel, «és clau pel territori i per mantenir població i activitat a les zones rurals».

Durant la trobada amb els pagesos, el cap de llista per Girona va avançar que «quan C's governi el Departament d'Agricultura es posarà a disposició dels pagesos per realitzar la tramitació de les peticions per a rebre els ajuts europeus i del seu cost».