El candidat de Catalunya Sí que es Pot a Barcelona, Lluís Rabell, la cap de llista de Lleida, Sara Vilà, i la coordinadora d'ICV, Dolors Camats, van prometre ahir que si entren al Govern no faran el Consorci Sanitari de Lleida promogut per la Generalitat.

En un míting a Lleida, en el qual van comptar amb el suport d'Iñigo Errejón i Pablo Echenique, Rabell -que va tenir paraules de record al cantant José Antonio Labordeta- va recordar que la sanitat és una de les principals preocupacions dels catalans, sobretot "dels que no poden pagar-se una mútua". "La primera cosa que portarem al Parlament és acabar amb el Consorci Sanitari de Lleida, perquè la sanitat no es toca, és una conquesta social, és l'última barrera", va advertir Rabell.

El candidat de Sí que es Pot va assenyalar que la sanitat pública és una de les coses que "no pot esperar als que diuen que amb la independència s'arreglarà tot". "Ens diuen que hem d'escollir entre independència sí o no, entre Espanya sí o no, i en aquest debat volen ocultar la Catalunya de la sanitat, de la joventut, de les dones, dels treballadors. Volen silenciar la Catalunya de les desigualtats", va assenyalar Rabell. L'exlíder veïnal va confessar en públic que el seu fill és de Podem i la seva filla "d'una esquerra més clàssica, així que gràcies a la confluència podrem tenir un sopar de Nadal tranquil".

També Dolors Camats va criticar que no s'hagi consultat els lleidatans sobre el Consorci Sanitari de Lleida i va proposar fer fora el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Camats va dir als lleidatans que no es creguin que aquest consorci sanitari sigui "per millorar la sanitat o atendre més persones", sinó que va apuntar que és "per acabar fent una mútua per cobrir la seva sanitat".

La coordinadora d'ICV també va criticar que la construcció del canal Segarra-Garrigues "està donant més diners a qui ha posat el ciment que als que han de regar" i va denunciar que el seu pressupost ja s'ha desviat un 80%.

En el mateix sentit es va pronunciar la candidata de Sí que es Pot a Lleida, Sara Vilà, que va destacar que "només hi ha una candidatura que diu molt clar que si nosaltres governem s'haurà acabat el Consorci Sanitari de Lleida perquè volem una sanitat 100% pública". Abans del míting, un cantant va amenitzar l'espera dels assistents cantant algunes cançons protesta, entre elles L'Estaca de Lluís Llach (Junts pel Sí).