El pavelló de Fontajau va fer el ple absolut, com en les seves millors èpoques de bàsquet. Més de 8.000 persones segons els organitzadors es van reunir en un acte polític, «un rècord que s'havien proposat batre», va anunciar Carles Puigdemont, candidat número 3 a la llista de Junts pel Sí a Girona.

Aquest ple fins a la bandera per seguir l'acte de final de campanya va fer témer fins i tot per la seguretat dels assistents i es va haver de complir amb el límit d'aforament. La formació va complir sobradament amb l'objectiu d'omplir la instal·lació, fins al punt que un miler de persones es van quedar sense entrar. L'acte va començar amb cert retard sobre l'hora prevista perquè els candidats van tenir la deferència d'anar a saludar els simpatitzants que no van poder seguir l'acte en directe.

Puigdemont fa d'amfitrió

A més de les primeres espases de la formació independentista -Artur Mas, Oriol Junqueras i Raül Romeva- en la primera part de l'acte van intervenir Anna Caula, Carles Puigdemont, Natàlia Figueras i Roger Torrent, tots integrants els primers llocs de la llista. Puigdemont, com a alcalde, va exercir d'amfitrió i va obrir el torn de paraules amb una benvinguda i l'advertència que no està guanyat.

Tant Natàlia Figueras com Roger Torrent van agrair als assistents la presència i van recordar que la candidatura unitària ha estat possible «perquè no tenim por, perquè les generacions que veniu del franquisme, els que heu intentat un encaix amb l'Estat espanyol i els que vam néixer el 1989, volem construir un país nou». Torrent va apel·lar la dignitat del país per anar a votar.

Per la seva part, l'exentrenadora Anna Caula va reivindicar el fet que es tracti d'una «llista transversal, diversa» i va assenyalar que la clau de l'èxit és que «es posi el talent individual al servei del col·lectiu».