El PP gironí ha passat de dos a un diputat. Enric Millo tornarà al Parlament però en solitari després de perdre ahir uns 11.000 vots i quedar com a cinquena força a la demarcació de Girona. Tot i això, el candidat popular va destacar, en primer lloc, "el que entenc que és positiu en democràcia, l'alta participació, és bo per tothom", va dir.

Tot seguit, va felicitar els guanyadors i en especial a Lluís Llach. A partir d'aquí va recordar que fins ara CDC i ERC tenien "71 diputats i ara 62". Això, sumat a què els independentistes no superen el 50% en vots, va portar el popular a dir que "no estan legitimats aquells que consideren que es pot posar en marxa tot un procés que portaria a més trencament i divisió".

Finalment, va admetre la patacada del PP. "Hauríem volgut tenir el mateix resultat que teníem, però hem aconseguit una fita, assegurar que els més de 22.000 gironins que ens han votat tindran representació i veu propia a Catalunya". Per Millo, les prioritats són "la recuperació econòmica", "el benestar social" i "estabilitat a favor de la concòrdia i la convivència".