El Govern considera que els resultats de les eleccions catalanes demostren que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fracassat en la seva estratègia secessionista. L'Executiu va destacar que aquestes dades evidencien que el president de la Generalitat no ha aconseguit ni en vots ni en escons el suficient suport de la societat catalana per a la naturalesa del repte que pretén.

Així mateix, van recordar que queda encara més lluny del resultat obtingut per Junts pel Sí (que agrupava, entre d'altres, a CDC i ERC) la majoria de dos terços del Parlament de Catalunya que és necessària per aprovar una reforma de l'Estatut català. Per al Govern, el que va quedar clar en la jornada d'ahir és que els catalans "han tornat a demostrar que són una societat plural que es resisteix a la uniformitat dels independentistes".

Rajoy presidirà avui la tarda la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP. A la trobada estan convocats tots els barons regionals i els principals dirigents del PP, entre ells la líder del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i fins i tot podria acudir-hi el candidat a la Presidència de la Generalitat, Xavier García-Albiol, encara que no és membre d'aquest Comitè.