Malgrat la victòria acaparadora de Junts pel Sí, Ciutadans també pot estar molt content dels seus resultats a les comarques gironines, ja que va aconseguir multiplicar per quatre els vots aconseguits a les eleccions de 2012 i va obtenir dos diputats. Aquest espectacular increment ve a consolidar una tendència que ja havia començat a les eleccions municipals del maig, quan van obtenir dotze regidors en vuit municipis. El passat diumenge, Ciutadans va aconseguir ser segona força a 76 localitats gironines, entre les quals hi ha algunes de les més poblades.

El millor resultats del partit de Jean Castel van situar-se a Santa Llogaia d'Àlguema, on van aconseguir el 30,2% dels suports. En aquest petit poble de l'Alt Empordà, de fet, Junts pel Sí només va aconseguir un 31,68% dels suports, de manera que pràcticament van empatar amb Ciutadans. Vilamalla, amb un 27,6% dels vots, Lloret de Mar (24,41%), Roses (23,82%), Blanes (23,82%), Vilafant (20,94%) i Castell-Platja d'Aro (19,92%) van ser altres localitats on Ciutadans va aconseguir un bon grapat de vots. Es tracta, en la majoria de casos, de les localitats on ja tenen representació municipal. D'aquesta manera, es demostra que Ciutadans és, sobretot, un fenomen que té èxit a les àrees urbanes i que li costa més arrelar als pobles petits.

Bons resultats a les ciutats

També cal destacar que Ciutadans va ser segona força a la capital, Girona, amb més d'un 13% dels vots, i a Figueres, amb un 18,59%. Els antinacionalistes també van obtenir molt bons resultats a la Jonquera (1,85%), Vila-sacra (18,81%), Maçanet de la Selva (18,66%) i Puigcerdà (18,6%).

El PSC, per la seva banda, va aconseguir mantenir-se com a segona força a onze municipis, inclosos Portbou (19,45%), Pals (8,66%) Hostalric (10,53%) i Olot (8,19%).