Junts per Catalunya presenta avui la candidatura per Girona a les eleccions del 21 de desembre. La presentació tindrà lloc a les 12.30 hores a la plaça de l'Ajuntament de Cornellà del Terri, el lloc on Puigdemont va votar l'1-O. Hi participaran la cap de llista Gemma Geis i els candidats Marta Madrenas, Narcís Clara, Lluís Guinó, Jordi Munell, Francesc Xavier Ten, Ferran Roquer, Pilar Adroher, Núria Roig, Jordi Soler, Carles Ribera, Àstrid Desset, Emili Ayats, Tere Casademont, Salvador Clarà, Josep Maria Cervera, Ramon Moliner, Salvador Coll, Cristina Vicens i Miriam Lanero.

Aquests dies també corre per la xarxa una convocatòria no confirmada per JxCat per demà a Sant Julià de Ramis per a un acte de «presentació de llista» amb la qual s'assegura que hi haurà la «participació» de Puigdemont. El PDeCAT completarà i reforçarà aquest cap de setmana la direcció executiva amb la finalitat de fer front a l'escenari posterior al 21 de desembre, per al que incorporarà cinc nous membres que cobriran les vacants que van quedar després de la sortida de dirigents amb incompatibilitat de càrrecs.

Si bé el PDeCAT té poc pes en la candidatura de Junts per Catalunya encapçalada per l'expresident català Carles Puigdemont, ell mateix, segons fonts del partit, va comentar recentment amb la coordinadora Marta Pascal, la necessitat de reforçar ja la direcció.