El cap de llista de Junts per Catalunya (JxC), Carles Puigdemont, va advertir ahir en un acte al Teatre Amistat de Mollerussa (Pla d'Urgell) que si després de les eleccions del 21 de desembre (21-D) governen el Partit Socialista de Catalunya (PSC), Ciutadans (Cs) i el Partit Popular de Catalunya (PPC) amb un tripartit, el que s'ha vist fins ara amb l'aplicació de l'article 155 «només serà un joc de nens».

En una connexió en directe des de Brussel·les i davant la preocupació dels resultats de les darreres enquestes, on se situa Cs més a prop de JxC, Puigdemont va acusar el líder del PSC, Miquel Iceta, de fer «trampes» i de ser un «col·laborador necessari» dels empresonaments, de la intervenció de l'autogovern i també de «descafeïnar» i apaivagar els efectes del 155.

El número u de JxC va centrar part del seu discurs en alertar dels perills de la victòria del «tripartit del 155», assenyalant que el candidat socialista fa un discurs «trampós», «com si hi hagués un 155 bo i un de dolent», va destacar.

En el mateix discurs, Puigdemont va assegurar que a partir del 21-D s'aplicarà un 155 «molt dolent», segons el candidat de JxC: «Catalunya no podrà progressar amb els avantguardistes del retrocés». Puigdemont va fer una crida per evitar que Cs, PSC i PPC «converteixin Catalunya en una província»: «No al català de l'escopeta nacional i sí al català internacional».

Rull a l'escenari

L'acte va comptar amb la presència del número 6 per Barcelona, Josep Rull, que va carregar des de l'escenari contra els líders constitucionalistes que celebraven «com a trofeus de guerra» que algunes empreses traslladessin les seves seus fora de Catalunya i va remarcar que: «No és normal que tingui limitada la llibertat d'expressió o que m'enfronti a penes de presó de 30 anys, la més alta del codi penal».

Rull va aprofitar que ahir era el Dia Internacional dels Drets Humans per fer un tuit a les xarxes socials: «Avui commemorem el Dia Internacional dels Drets Humans. La pedra angular de la nostra República #LlibertatPresosPolitics».

D'altra banda, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va fer una crida als socialistes «catalanistes» a optar per Junts per Catalunya el 21-D, i va afegir: «Qualsevol cosa que no sigui restituir el president legítim vol dir que guanya el 155. Això no és anar en contra de ningú, sinó a favor de la voluntat dels catalans que van votar l'1-O i el 27-S».

Finalment, Puigdemont va assegurar que a la Moncloa els treu la son pensar que «la nit del 21-D obrin les urnes i vegin tots els vots de groc». El líder de Junts per Catalunya va concloure recordant que l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, i el PSC «són col·laboradors necessaris i imprescindibles que permetran que l'Estat s'emporti les sobres de Sixena».