La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) a Girona, Gemma Geis, va recordar que la seva candidatura és «l'opció de la ciutadania que en aquests moments demana ser militant de Catalunya i no de cap partit en concret». «JxCat neix de la voluntat popular de treballar pel país i així ho hem entès les persones que ens presentem dins d'aquesta llista», va assegurar Geis, que va tancar la campanya electoral per a les eleccions del 21-D amb un acte al Museu Cerdà de Puigcerdà en el qual la van acompanyat l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'alcalde del municipi, Albert Piñeira.

Geis va reiterar que els objectius de la llista són «recuperar les institucions, desactivar el 155 i tots els seus efectes, que van des d'alliberar presos polítics i restablir íntegrament el govern legítim fins a fer fora les forces policials que ocupen actualment el país».

Per la seva banda, Mas va destacar que a les eleccions es decidirà entre «ignomínia o dignitat de país». «Les urnes són el nostre sistema per plantar-los cara. I si els plantem cara a les urnes enviarem el missatge que davant del centralisme que ens volen imposar, nosaltres apostem per la sobirania», va indicar.

Per altra banda, la candidatura a la demarcació de Girona va tancar la campanya electoral «amb bones sensacions». Una campanya que, no obstant això, va valorar la cap de llista, «no ha estat fàcil», ja que el cap de llista Carles Puigdemont i el número 2 per Girona, Lluís Puig, són a Brussel·les, «a l'exili», i el número 2 per Barcelona, Jordi Sánchez, és a la presó.

Tampoc, va afegir, ha estat fàcil «pel poc temps de vida de la llista». En aquest sentit, Geis va recordar que «Junts per Catalunya ha nascut de la voluntat popular de treballar pel país, en un moment en què la ciutadania demanava ser militants de Catalunya i no d'un partit concret». Així ho hem entès -va prosseguir- i ho hem aplicat les persones que ens hi hem presentat, renunciant als nostres projectes per donar la cara pel país.