La formació del PSC a Girona va realitzar el seguiment de l'escrutini amb atenció i nervis des de la seva seu. Els resultats van acabar amb un total de 34.898 quan quedava ben poc per finalitzar l'escrutini, una xifra que suposava el 8,62% i els deixava amb un diputat, el mateix resultat que havien obtingut als darrers comicis de l'any 2015.

El candidat socialista Rafel Bruguera va agrair «al conjunt de militants» i a les «persones que ens han acompanyat» durant la campanya l'esforç i la implicació. «Aquesta campanya ens ha servit per retrobar-nos en molts temes, amb il·lusió, amb ganes renovades que probablement feia temps que no teníem» va assegurar.

Bruguera també va «celebrar l'elevada participació tant al conjunt català com a les comarques gironines» que s'havia donat. «Sempre que hi ha un procés electoral amb una elevada participació els resultats que es donen són més democràtics i molt més clars» va dir.

El candidat va destacar que el PSC de les comarques gironines enguany havia «pujat respecte a les eleccions de fa dos anys», aproximadament amb prop d'un miler de vots més. Tot i això es va mostrar una mica decebut, ja que «pensàvem que podríem aconseguir un segon diputat» i, de fet, «no ens han faltat masses vots» va constatar.

En el cas del PSC, una de les novetats més rellevant d'aquestes eleccions va ser la incorporació d'un dels partits fruit de la desaparició d'Unió Democràtica, Units per Avançar. Durant la valoració d'ahir, Bruguera va aprofitar per donar les gràcies a Montserrat Surroca, la número 2 de la candidatura, amb la qual va assegurar que «havia estat un plaer treballar» i que arran de les eleccions «s'havien pogut conèixer més».

Pacte i diàleg

En clau catalana Bruguera va recordar que «que tindrem un govern independentista» i que «caldrà que a Catalunya s'imposi la legalitat, el respecte a les persones i a les opinions».

Pel candidat del PSC gironí «les vies d'acord seran més necessàries que mai» i des del partit estem disposats a buscar «el diàleg, la negociació, el pacte i l'acord» que en aquests moments a Catalunya «són imprescindibles». Finalment, Bruguera va voler recordar que «si es tracta de recuperar la reconciliació del país, la via del respecte a la legalitat ha de ser absolutament imprescindible».