Ciutadans va organitzar ahir a Girona un acte amb dones afiliades del partit per exposar algunes de les propostes específiques per a aquest col·lectiu. Segons va defensar la formació, cal impulsar mesures per garantir la igualtat entre els dos sexes i per conciliar millor la vida laboral i familiar. Entre les propostes, destaca la de crear escoles bressol a les grans empreses o, en el cas de les empreses petites i mitjanes, aconseguir convenis amb llars d'infants properes, sobretot les públiques.

Segons va exposar Lídia Lozano, Ciutadans aposta per acabar amb les diferències salarials entre homes i dones, millorar la conciliació familiar i laboral del col·lectiu i també eradicar la "violència domèstica". "No en diem violència masclista perquè el terme és més genèric i engloba tots els graus i formes del problema", va puntualitzar.

Per altra banda, Marian Aguilar va dir que cal aconseguir que imperi el "principi d'oportunitat" entre els dos sexes per tal que puguin accedir en igualtat de condicions a feines i responsabilitats. "Hem d'educar ja els nens des de petits per fer-los créixer amb els principis d'igualtat", va afegir Aguilar.

El partit va exposar també altres propostes concretes com que l'horari d'entrada a la feina de les dones sigui "flexible" per tal que es pu?guin organitzar millor per dur nens a l'escola i que hi hagi una compaginació entre les vacances marcades al calendari escolar i el calendari laboral per tal que les dones puguin passar més temps amb els nens.

A més, Ciutadans demana que el canvi de sexe sigui una operació que també la puguin fer els menors d'edat i que aquestes es puguin acollir a un programa d'ajudes específic.