El cap de campanya i número dos de Podem, Íñigo Errejón, i el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, es van esforçar en allunyar-se de les "etiquetes" per mostrar la força de la seva aliança, amb la qual creuen que poden aconseguir guanyar les eleccions al PP. Màlaga, la terra de Garzón, va ser l'escenari del primer gran míting de campanya de Units Podem, en què no va participar el líder de la formació, Pablo Iglesias, però va reunir en un mateix escenari els principals representants de la confluència a Andalusia, on la coalició vol escurçar distàncies amb el PSOE, que li va treure uns 600.000 vots el 20-D.

Això va destacar Errejón en recordar que a les eleccions del 26 de juny es pot aconseguir el "desempat" i la batalla "es donarà a Andalusia", autonomia en la qual Podem buscarà augmentar els deu escons que va aconseguir al desembre.

Tant Errejón com Garzón van intentar desmuntar els discursos dels que els posen "etiquetes", en al·lusió clara a aquest debat sobre l'espai socialdemòcrata que vol ocupar Podem davant de la tradicional ideologia comunista d'Izquierda Unida.

"Que li posin el nom que vulguin, nosaltres sabem que som la gent", va exclamar Errejón després de donar la benvinguda als militants d'IU a aquesta candidatura: "hàgiu votat el que hàgiu votat, vingueu d'on vingueu, és amb vosaltres amb els que es construeix un país que no deixi ningú enrere", va afirmar.

Una declaració conciliadora, deixant enrere diferències, molt similar a la que minuts abans va fer Garzón per defensar la seva aliança amb Podem. "Som aquí pel nostre poble i no per les nostres organitzacions", va afirmar el líder d'IU i número 5 de la llista d'Units Podem per Madrid després d'afirmar que la seva brúixola no són les enquestes, sinó les necessitats de la gent. I va ser Errejón qui va apel·lar al PSOE perquè entengui que el seu adversari no és Podem, sinó el PP. "Que ningú s'equivoqui d'adversari", va assenyalar.