El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va comprometre ahir a engegar un fons de cohesió social únic per a tota Espanya, sense privilegis territorials i del que surti també la inversió en la llei de dependència. Així ho va expressar en una de les places electorals més fortes de Ciutadans, València.

Albert Rivera, que va ser l'únic candidat dels que avui participen en el debat que va tenir actes de campanya durant el dia d'ahir, va insistir en la idea que els espanyols, independentment d'on resideixin han de tenir accés als mateixos drets i, encara que ell és català, no vol "ni només un privilegi per a la seva terra" perquè també és espanyol.

El líder de Ciutadans, davant mig miler de persones que van acudir a escoltar-lo a la plaça dels Furs en la tercera jornada de campanya, va recalcar que la diferència entre ells i els nacionalistes és que en lloc de preguntar "què hi ha sobre els meus temes, pregunten què hi ha del nostre tema".

Durant la seva intervenció, Albert Rivera, líder de Ciutadans, també va demanar ahir el suport dels votants del Partit Popular, que no creuen que Mariano Rajoy sigui la "palanca de canvi" i dels del PSOE que hagin deixat de confiar en les seves propostes.

Un partit "valent"

Per la seva banda, Inés Arrimadas, líder de C's a Catalunya, va prometre ahir a Tarragona que el seu partit "serà valent" per impulsar des del Govern les reformes que "ningú no s'ha atrevit a fer", ni PP ni PSOE, i va presentar la seva formació com la de la "moderació i el sentit comú" per "aixecar" Espanya. Segons Arrimadas, les reformes de Ciutadans passaran per la supressió dels "xiringuitos polítics", la revisió de la normativa hipotecària com sol·licita la Unió Europea, una legislació laboral, infraestructures com el corredor mediterrani o la igualtat efectiva entre homes i dones.

La líder catalana de Ciutadans va carregar també contra el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Segons l'opinió d'Arrimadas, Puigdemont no es mereix estar al capdavant de la institució perquè pensa més en "rentar la cara" a CDC que en defensar els "interessos" de Catalunya.