El president de CDC, Artur Mas, va replicar al líder de Podem, Pablo Iglesias, que el referèndum "a efectes pràctics ja està fet i el va fer un govern amb la gent de Convergència". "No ens han de venir a explicar res dels referèndums, perquè els que ens l'hem jugat perquè la gent de Catalunya pogués votar som la gent de Convergència, i tant ens l'hem jugat que nosaltres som els que estem perseguits per la justícia", va remarcar ahir al vespre en un míting des de Blanes, on també va criticar que la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, "acusi de privilegis a aquells que el que fan és pencar de valent". Per la seva part, el candidat de CDC per Barcelona, Francesc Homs, va fer broma amb el gol de Piqué amb la selecció espanyola: "De moment ja n'hi ha hagut un que ha fet un gol, en el camp polític nosaltres farem el següent".

"Iglesias diu que ens portarà el referèndum a Catalunya. Però quina desmemòria! Però que no saben que el referèndum es va fer el 9-N i el va fer un govern amb la gent de CDC? Si està fet el referèndum!", va argumentar Mas dos dies després de la visita de Pablo Iglesias a Barcelona. El líder convergent va recordar que hi ha imputats de CDC precisament per haver posat les urnes, però en canvi no hi ha ningú de Podem que estigui perseguit per la justícia espanyola per aquest motiu.

Mas va defensar que Catalunya ha de poder denunciar les seves mancances, i més quan genera molts recursos que "s'envien a altres terres que després diuen que els privilegis els tenen els catalans", en clara referència a les paraules de la socialista Susana Díaz. "Necessitem gent a Madrid que pugui parar els peus a la gent que abusa moltes vegades del sistema i després acusa de privilegis a gent que el que fa és pencar de valent", va concloure.

El convergent va definir CDC com el partit que en temps complicats sempre és un "valor segur i va per feina", i va posar diversos exemples, com la crisi econòmica o el procés sobiranista. Recorrent un cop més al símil marítim, Mas va preguntar qui és preferible que porti el timó "quan hi ha una tempesta amb vents forts i vents creuats". "Algú que sàpiga que es fa, que tingui el coratge d'enfrontar-se a aquelles condicions, que tingui la serenitat d'actuar, que no miri a un altre costat, que prengui decisions i doni seguretat a la gent que allò acabarà a bon port, i això és la gent de Convergència", va respondre. Per la seva banda, Homs va fer broma amb el gol de Piqué en el primer partit de l'Eurocopa, i va augurar que ara serà Convergència qui faci el següent gol el proper 26-J.