Les juntes electorals de zona de Catalunya han ordenat retirar 104 banderes independentistes d'edificis i espais de titularitat municipal, després de les denúncies presentades per l'entitat Societat Civil Catalana. En concret, l'entitat contrària a la independència de Catalunya -en el marc de la seva campanya "Aquí, no! Per uns espais públics de tots!"- va posar en coneixement de les juntes electorals un llistat amb un total de 446 ubicacions "il·legals", que corresponen a 340 municipis.

Segons va informar Societat Civil Catalana en un comunicat, va obtenir una resposta favorable a la seva petició de "neutralitat de les institucions" a 14 de les 30 juntes electorals, dues de les quals són gironines: Girona i Santa Coloma de Farners. La resta són: Arenys, Manresa, Granollers, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, Igualada, Tortosa i, finalment, Vilanova i la Geltrú.

Així mateix, l'entitat ha requerit a la resta de juntes electorals -Balaguer, Barcelona, Berga, Cervera, Figueres, l'Hospitalet de Llobregat, la Bisbal d'Empordà, Mataró, Olot, Puigcerdà, Sabadell, la Seu d'Urgell, Tremp, Valls, Vic i Lleida- que "es pronunciïn en relació amb aquest tema, ja que encara no ho han fet". Societat Civil Catalana va subratllar que el Tribunal Suprem va assenyalar que "la bandera estelada no és una bandera oficial de Catalunya", sinó que "només representa les aspiracions de part dels catalans; per tant no pot ser utilitzada per les administracions ni als espais de titularitat pública".