Ciutadans va quedar-se sense representació per Girona al Congrés dels Diputats també en aquesta ocasió. A la pràctica no hi va haver cap canvi en la jornada electoral d'ahir, però sí que es va veure en el nombre de vots que va tenir aquest partit a la demarcació de Girona: si el desembre de l'any passat en va obtenir 32.762, ahir va rebre un total de 23.624 suports, 9.138 menys que sis mesos abans. La candidata de Ciutadans per Girona, Margarita Santo, va manfistar que aquests resultats, tant en l'àmbit estatal com a les comarques gironines, mereixen que es realitzi "un procés intern de reflexió i d'autocrítica".

Santo va manifestar que "estem convençuts que dúiem el millor programa per a Espanya però no hem sabut arribar a l'electorat".

Un clar exemple d'aquesta pèrdua de suports és el municipi altempordanès de Roses. El passat 20 de desembre, Ciutadans va ser la força més votada a Roses amb 1.290 vots -si bé En Comú Podem, PP, PSC i CDC també van superar el miler de sufragis-. Ahir, però, Ciutadans va passar a ser la sisena força en nombre de vots -en va obtenir 865-. A la localitat altempordanesa, va recollir el testimoni de Ciutadans el PP, que va ser la força més votada amb 1.156 sufragis -i el van seguir En Comú Podem, ERC, PSC i Convergència-.

La candidata del partit liderat per Albert Rivera va manifestar que "ningú ens va dir que seria fàcil que un sol partit vulgui canviar un país sencer" però considera que, tot i que la formació ha empitjorat els resultats respecte del mes de desembre, "volem ser actors principals" en el procés polític que s'obre avui per a la configuració del Govern espanyol, i que requerirà de pactes.

Per la seva part, el diputat de C's per Girona al Parlament, Jean Castel, va explicar que el resultat d'aquestes eleccions és fruit "d'una polarització" i va indicar que l'actual llei electoral "és injusta" i que C's ha defensat sempre reformar-la.