Un dels debats de la precampanya del 26-J a Catalunya, abans que es proclamessin les candidatures, va ser la possibilitat que ERC i CDC es presentessin sota una llista conjunta. De fet, Convergència va insistir a reeditar la coalició de Junts pel Sí per a les Corts, malgrat que la formació republicana ho va descartar en tot moment. Ara bé, els resultats del 26-J haurien canviat si ERC i CDC s'haguessin presentat agrupats.

En concret, una llista conjunta d'ERC i CDC en les eleccions del 26-J hauria tingut dos diputats més que els que han aconseguit els dos partits per separat. Tot i això, un dels escons hauria estat per una diferència mínima (de menys de 50 vots) amb Ciutadans. A la circumscripció de Girona no s'hauria produït cap canvi, ja que la suma de vots d'ERC i CDC dóna quatre diputats (aplicant el sistema D'Hondt), que són els mateixos que han obtingut per separat (dos ERC i dos CDC). La situació seria similar a Tarragona, on la suma de vots atribueix dos escons; igual com ara, perquè ERC n'ha aconseguit un i CDC un altre.

La diferència seria per a les províncies de Barcelona i Lleida. A la circumscripció de Barcelona, la hipotètica coalició de la formació republicana i Convergència tindria 10 diputats. Per tant, la suma de vots dóna un escó més dels que han obtingut per separat (cinc ERC i quatre CDC). Malgrat tot, seria un desè diputat aconseguit per la mínima que es disputaria (per una cinquantena de vots a Barcelona) amb C's. Més clar seria el cas de Lleida, on la suma de vots atribueix tres escons a una llista conjunta d'ERC i CDC. Es tractaria d'un diputat més que ara, ja que ERC n'ha obtingut un i CDC, un altre.

D'aquesta manera, s'hauria arribat al nombre de 19 escons. Per tant, dos diputats més, perquè en les eleccions del 26-J s'ha mantingut el nombre de 17 diputats entre ERC i CDC; els mateixos que van aconseguir en els comicis del 20-D (també per separat). Fa quatre anys, en les eleccions generals del 2011, entre els dos partits van arribar justament al rècord de 19 diputats (llavors Convergència va obtenir 16 escons sota la federació de CiU i ERC, tres), mentre que en els comicis del 2008 van ser 13 diputats (10 de CiU i tres d'ERC).

En el cas del percentatge de vot, la suma entre els dos partits ha superat el llindar del 32% en les eleccions del 26-J.