Joaquim Nadal tenia per costum tancar la campanya de les eleccions municipals a Girona al barri de Germans Sàbat. És allà on diuen que fonamentava les seves majories absolutes. L'històric feu socialista de Joaquim Nadal serà l'espai escollit pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per fer campanya en favor de Sílvia Paneque, l'aspirant del PSC a l'alcaldia de Girona. El màxim dirigent socialista a Espanya també vol incloure en la seva campanya electoral algunes de les fàbriques més importants de l'àrea urbana, per mostrar el seu suport als treballadors i l'impuls a una reindustrialització econòmica de la ciutat. Els detalls de l'agenda no s'acabaran de concretar fins pocs dies abans de l'acte, depenent també de l'agenda del mateix Pedro Sánchez, que haurà de participar també en un altre míting a Barcelona.

Tanmateix, la direcció del PSC a Barcelona ja va avançar ahir que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, donarà suport a la campanya de les eleccions municipals a Girona del PSC desplaçant-se el pròxim 19 de maig a l'acte central de la campanya de l'alcaldable a Barcelona, Jaume Collboni, i també a Girona. "Probablement serà el mateix dia", va assenyalar la portaveu del PSC, Esther Niubó. La representant socialista també va avançar que el primer secretari, Miquel Iceta, arrencarà la campanya de les municipals des de Girona per així demostrar el seu aval a la candidata Sílvia Paneque, l'única regidora que s'ha mantingut dins del partit després que cinc dels seus sis regidors estripessin el carnet. "Iceta farà més de 50 actes de campanya durant les municipals", va concretar Niubó.

Segons va explicar en roda de premsa la portaveu del PSC, Esther Niubó, a més de la visita de Sánchez, també tindran activitat de campanya a Catalunya altres dirigents del PSOE com el secretari d'Organització, César Luena, o l'exlehendakari basc i actual secretari de Relacions Polítiques del PSOE, Patxi López. Niubó va explicar que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, tindrà una agenda pròpia de campanya amb més de cinquanta actes en diferents punts del territori català i "molts quilòmetres", encara que amb un "pes notable" de Barcelona en la seva agenda.

Així, Iceta participarà dijous a l'acte d'inici de campanya de la candidata a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque; divendres, en el primer dia de campanya, es dedicarà a l'àmbit metropolità, a l'Hospitalet de Llobregat i Castelldefels, on el PSC té "molt bones expectatives"; i el cap de setmana anirà al Camp de Tarragona i el Baix Llobregat.