El Departament de Treball va signar ahir un conveni de col·laboració amb nou empreses espanyoles per formar i contractar més de 30 dones en atur que han patit o pateixen violència masclista.

Aigües de Barcelona, Caixa Catalunya, Caprabo, El Corte Inglés, Fundació La Caixa, Gas Natural, Grup Llet Pascual, La Caixa i Mercadona són les empreses i institucions que s'han sumat en una primera fase a aquesta iniciativa, amb la qual es pretén afavorir la reinserció laboral d'aquest col·lectiu de dones, segons que ha informat la conselleria.

La subscripció d'aquest conveni implica que les nou empreses es comprometen a contractar un mínim de tres dones víctimes de violència, d'acord amb els perfils professionals que requereixin.

El Departament de Treball, de la seva banda, es compromet a seleccionar, formar i proporcionar a les empreses les candidates més adequades per a aquests llocs.

Atenció al públic a les xarxes d'oficines i centres culturals, administratives, caixeres, encarregades de botiga, dependentes o manipuladores de mercaderies són alguns dels perfils que precisen ara aquestes empreses. barcelona |efe