Lluny d'alleujar la pressió militar sobre Gaza, Israel ha reforçat la seva presència a la franja amb l'enviament de reservistes a les posicions que manté dins del territori palestí. No obstant això, els alts comandaments militars neguen que aquest desplegament suposi que Israel vagi a engegar l'anomenada tercera fase de l'operació Plom fos, que consistiria a penetrar en les poblacions de Gaza per posar fi als milicians de Hamas, d'un a un. No obstant això, el primer ministre israelià ha dit que l'operació és "a prop d'assolir els objectius" marcats al seu començament.

Durant les primeres hores d'ahir, els atacs israelians es van cobrar la vida d'un milicià i quatre civils, segons fonts mèdiques palestines. A més, testimonis de la franja van declarar que es van produir violents combats al nord i l'est de la ciutat de Gaza.

Mark Regev, portaveu del primer ministre israelià, Ehud Olmert, va confirmar l'entrada de reservistes a Gaza. Va precisar que ja se'ls va cridar "dies enrere" per reforçar les forces israelianes i que estan sent utilitzats per alleujar les tropes regulars implicades en l'operació, però que el seu desplegament no significa que la campanya vagi a intensificar-se.

De moment, no s'entreveu un alto el foc, malgrat els esforços diplomàtics per engegar un pla egipci esbossat la setmana passada i que ha estat rebutjat per Israel i per Hamas, que, no obstant això, van assegurar que l'estudiarien. Olmert va dir diumenge que els objectius marcats al començament de l'operació "són a prop d'assolir-se", però que els atacs encara continuaran: "No hem de perdre a l'últim minut el que s'ha aconseguit".