L'Organització Mundial de la Salut va expressar ahir la seva satisfacció per l'anunci efectuat per nou països, l'últim d'ells els EUA, que donaran part de les seves vacunes contra la nova grip per als països en desenvolupament. "Els actuals estocs de vacuna pandémica són inadequats per a una població mundial en la qual virtualment tothom és susceptible de ser infectat per aquest virus nou i molt contagiós", va explicar la directora general de l'OMS, Margaret Chan. Els nou països que s'han compromès a donar el 10 per cent de la seva producció de vacunes són EUA, Austràlia, Brasil, França, Itàlia, Nova Zelanda, Noruega, Suïssa i Regne Unit.

Paral·lelament, el primer lot de vacunes contra la nova grip als EUA serà de 3,4 milions de dosis de l'esprai nasal de MedImmune, que no requereix injecció.

Per altra banda, un home de 33 anys que es trobava ingressat a l'Hospital Universitari de Santiago i va donar positiu en l'analítica del virus A/H1N1 va morir ahir. Es tracta de la segona víctima mortal a Galícia que patia aquest virus, després que a finals d'agost morís un altre home de 33 anys a l'Hospital Meixoeiro de Vigo, on estava ingressat a causa d'altres malalties greus prèvies que es van complicar amb el contagi de nova grip i una pneumònia.

Finalment, més del 40% dels 32 morts per la malaltia a Espanya patia obesitat mòrbida i el 37%, afeccions respiratòries, segons la Ser. L'edat mitjana dels morts és de 41 anys i hi ha pràcticament el mateix nombre d'homes que de dones. Tots menys un tenien patologies prèvies greus. El 41% patia obesitat mòrbida i afeccions associades a ella, com cardiopatia o insuficiència respiratòria.