El rei Joan Carles va abandonar poc abans de les quatre de la tarda pel seu propi peu l'Hospital Clínic de Barcelona, on va ingressar dissabte perquè se li extirpés un nòdul en el pulmó dret que va resultar benigne. El Monarca va voler expressar els seus agraïments i va afirmar que "hem d'estar orgullosos de la sanitat pública que tenim". Per la seva banda, el centre hospitalari va afirmar haver mantingut la seva activitat al "cent per cent" malgrat l'ingrés del Rei gràcies a la programació de l'operació fa 11 dies, després de la revisió a la qual va ser sotmès el 26 i 27 d'abril a la Clínica Planes.

Envoltat de l'equip mèdic, la consellera de Salut, Marina Geli, el gerent del Clínic, Raimon Belenes, i davant una gran expectació, el Rei va dirigir unes paraules d'agraïment als presents, que el van rebre amb un fort aplaudiment. "A Espanya hem d'estar orgullosos de la sanitat pública que tenim", va afirmar. El Monarca va precisar que la sanitat pública és igualment bona "a Catalunya i a Madrid", i després de dir que es trobava bé es va obrir la jaqueta per evidenciar el seu bon estat de forma amb un ampli somriure. A més, abans de retirar-se per una porta lateral va enviar un petó a una espontània.

A la una del migdia l'equip sanitari va constatar que el Rei evolucionava molt favorablement i per això va decidir donar-li l'alta abans d'allò previst "en no existir actualment necessitat de romandre en hospitalització convencional". "Quan vam tenir la notícia vam preparar un dispositiu específic, i el que teníem clar és que no podia alterar en absolut l'activitat normal de l'hospital, que m'atreviria a dir que s'ha mantingut al 100%", va assenyalar el director del Clínic, Josep Brugada.

Així mateix, Brugada va admetre que el fet que l'ingrés es planegés per a un dissabte va contribuir a evitar una "pertorbació" de l'activitat, que no ha suposat la cancel·lació de cap operació, va insistir, tot afegint que per motius de seguretat i protocol, el dispositiu específic dissenyat pel centre públic va preveure la necessitat d'ingressar el Rei a la planta privada que té l'hospital, el Barnaclínic, que va reprogramar l'activitat amb antelació.

El Monarca, animat

El Príncep d'Astúries va afirmar que el Rei es troba "molt millorat" i amb "molt ànim" per tornar a casa i "reprendre la seva vida normal". Així ho va revelar en la inauguració a Ciudad Real de la III Fira Nacional de les Denominacions d'Origen i Altres Productes Agroalimentaris de Qualitat España Original, que va presidir al costat de Letizia Ortiz.

Finalment, la Infanta Cristina va transmetre l'"agraïment" del Monarca pels "bons desitjos i l'afecte" traslladat per "tots els espanyols" cap al Rei i va assegurar que es troba "molt recuperat".