El ple del Senat va aprovar ahir per unanimitat una moció transaccional a la presentada pel PP per la qual demana impulsar actuacions que incrementin la competència en els serveis d'accés a Internet amb l'objectiu d'afavorir la disminució de les tarifes de banda ampla fixa i mòbil.

El senador del Grup Popular al senat, José María Chiquillo, va presentar al ple la moció del seu grup i va explicar que era conseqüència de les declaracions sobre les tarifes planes que van sorgir en la trobada de Telecomunicacions de Santander, en què es va qüestionar aquest model davant l'ús extensiu que alguns usuaris fan de la xarxa. Chiquillo va dir que la saturació de la xarxa no és una excusa en un país on l'accés a Internet és el més car d'Europa i la qualitat de servei és pitjor. Per al senador del PP "la tarifa plana és el banderí per enganxar els ciutadans a Internet" i no pot ser esborrada per motius econòmics. Per això el PP va presentar la moció en la qual demanava que es declarés l'accés a Internet de banda ampla per tecnologia fixa i mòbil com un Servei Universal i que, per tant, un dret de tots els usuaris.

La transaccional del Senat insta el Govern que s'inclogui dins del servei universal l'accés a una connexió a la xarxa pública de comunicacions de banda ampla d'un megabit per segon a un preu assequible i amb qualitat adequada, entre d'altres mesures.