Espanya ha registrat dues morts en les darreres hores per violència de gènere. L'última d'elles es va produir ahir quan un home de 72 anys va matar amb una destral la seva dona, de 64, a la localitat de Valdecuna (Astúries). El dia anterior havia estat assassinada una altra dona a la ciutat madrilenya de Móstoles a mans del seu exmarit, al qual va denunciar sense haver demanat ordre d'allunyament.

El presumpte autor de la mort de la dona de Valdecuna, esdevinguda de matinada, va ser vist pel seu germà, qui, en trobar-se'l ensangonat, va alertar a la Guàrdia Civil quan passava casualment amb el seu cotxe per la porta de l'habitatge familiar.

Quan agents de la patrulla de Mieres van arribar al lloc dels fets, van trobar el cos sense vida de la dona a la cuina i van detenir el marit. L'agressor va ser traslladat a la caserna de Mieres, on va prestar declaració. Sorprèn que entre els membres de la parella no existís cap ordre d'allunyament, ni denúncies prèvies per maltractaments, segons dades de la Guàrdia Civil. Fa dues setmanes es va produir un altre cas de violència de gènere a Astúries, concretament, a la localitat de Degaña.