El candidat a les primàries del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va dir que quan el president del PP, Mariano Rajoy, afirma que "tindrem l'estat del benestar que puguem permetre'ns" s'està referint a "podar" o a "campi qui pugui" i va opinar que està "tan calladet" perquè, "quan parla, l'atrapen".

Rubalcaba va fer aquestes declaracions abans de la seva trobada ahir amb els militants del Partit Socialista de Cantàbria a Santander, la segona parada dins de la seva ronda de visites per les federacions socialistes com a candidat a les primàries. Preguntat per la denúncia del PP sobre la suposada "fallida total" de Castella-la Manxa, el candidat i vicepresident primer del Govern va dir als periodistes que és el conseller de la Presidència qui està al capdavant de les transferències i qui ha de respondre a aquesta qüestió.

I va afegir que ja que se l'ha interrogat sobre comptes; el "més cridaner" en les últimes hores, en la seva opinió, són les declaracions que va fer divendres Mariano Rajoy en una trobada amb empresaris a Sitgeson va dir que "tindrem l'estat del benestar que puguem" i va afirmar que un país africà també pot voler un gran estat del benestar però no pot. "Si se sumen les dues coses, l'estat del benestar que puguem i el país africà la conclusió és evident: el "puguem" va referit a podar o a campi qui pugui, tant me fa, el que està anunciat el senyor Rajoy és el que està anunciat", va argumentar.

Rubalcaba va afegir que ara entén per què el president del PP no fa conferències de premsa o presenta iniciatives, perquè cada vegada que compareix davant la premsa "li surt el que porta dins: país africà, estat del benestar que puguem, que ve de podar o de campi qui pugui". "Aquesta és la raó que estigui tan calladet, perquè cada vegada que parla l'atrapen", va concloure el candidat del PSOE.

Per part seva, el secretari de Comunicació del PP, Carlos Floriano, va demanar al vicepresident del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, que deixi de pensar tant en el Partit Popular i d'insultar el seu president, Mariano Rajoy, i que se centri en el que pot oferir als espanyols com a candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals.

"Els espanyols estaran decebuts quan s'adonin que l'única proposta de Rubalcaba és insultar Rajoy i increpar al PP", va assenyalar Floriano després de criticar a Rubalcaba per dir que Rajoy pretén "podar" l'estat del benestar quan ell s'ha convertit en el "manstisores" que ha protagonitzat la retallada social més gran de la història de la democràcia.

Segons la seva opinió, el número dos del Govern, fins ara, només ha demostrat que pot oferir als espanyols cinc milions d'aturats, la congelació de les pensions, la supressió del "xec-nadó" i la retallada de les desgravacions fiscals en habitatge per als més joves.