Els voltants de l'emblemàtica plaça Tahrir del Caire van ser l'escenari d'una batalla campal entre policies i manifestants que va començar a mitjanit i va causar més de mil ferits. Centenars de persones es van concentrar al centre de la capital egípcia i es van enfrontar a les forces de l'ordre a cops de pedra, en protesta per l'atac i arrest dimarts a la nit de familiars de víctimes de la revolta que va posar fi a tres dècades de règim de Hosni Mubarak.

La plaça Tahrir, epicentre de la Revolució del 25 de gener, i els seus carrers veïns evidenciaven els estralls causats per hores de violents enfrontaments, amb vidres trencats i muntanyes de deixalles cremant al mig del carrer. Els manifestants van llançar pedres contra els policies, que intentaven protegir el Ministeri d'Interior, proper a la plaça, i van respondre amb gasos lacrimògens i bales de goma.

Acusacions creuades

Mentre alguns acusen les forces de seguretat d'exercir una violència excessiva contra els civils, altres atribueixen a fidels de l'antic règim descontents per la dissolució dels consells municipals la provocació dels disturbis, que segons el Ministeri de Sanitat van provocar un total de 1.036 ferits.

Pel que fa a Líbia, França ha enviat armes als rebels de les àrees muntanyoses al sud de Trípoli per intentar desbloquejar la guerra i permetre que els opositors a Moamar al Gaddafi puguin avançar cap a la capital i desencadenar allà una revolta. França va transportar per via aèria fins a les muntanyes de Jebel Nefusa llançagranades, fusells d'assalt, metralletes i míssils antiblindat.

Per part seva, el president dels EUA, Barack Obama, va insistir en la legalitat de la intervenció militar a Líbia, que no va ser autoritzada pel Congrés, i va reafirmar que la solució del conflicte requereix la deposició de Gaddafi. "Mentre Gaddafi segueixi allà i controli gran nombre de soldats, el poble libi estarà en perill", va afegir. Paral·lelament, el Comitè de Relacions Exteriors del Senat dels EUA va aprovar una resolució de suport a l'actuació del Govern de Líbia.

Finalment, almenys sis persones van morir a la zona de Yabal al Zauya, fronterera amb Turquia, per la repressió de l'Exèrcit sirià i de les forces de seguretat. Es van poder escoltar trets de tancs i d'armes pesants a la zona.