La iniciativa a negociar amb la Fiscalia per part del duc de Palma no va ser casual. Iñaki Urdangarin es va mostrar disposat a buscar un pacte amb Anticorrupció en conèixer que els investigadors havien descobert un altre compte bancari a Suïssa, dada que va facilitar l'exsoci que havia utilitzat per realitzar el negoci amb Aigües de València. Segons fonts properes al cas, qui sí es va interessar immediatament per buscar un acord amb el fiscal va ser l'advocat de Diego Torres. Manuel González Peeters entenia que no podia iniciar una negociació sense la participació del lletrat del duc de Palma, però sembla que les relacions entre els dos advocats defensors han estat molt distants, entre d'altres coses perquè els interessos dels seus clients estan clarament enfrontats.

Després de la visita de la comissió judicial a Barcelona la situació va canviar. Els implicats van tenir coneixement que el duc de Palma va utilitzar un segon compte bancari en una entitat de Suïssa, fet que demostraria que no hauria explicat la veritat al jutge Castro quan va negar que hagués tret diners fora d'Espanya, ja que aquest tipus d'operacions no les permetria la Casa Reial. No obstant això, els investigadors han descobert que en l'operació que va realitzar el marit de la infanta amb l'empresa Aigües de València va utilitzar dos comptes a Suïssa. El primer estava vinculat a un empresari belga, resident a Madrid, que es dedica a facilitar les seves societats, que disposen de comptes associats a l'estranger, perquè el nom del titular de l'operació no aparegui. El segon compte també estaria vinculat a una altra societat i l'únic beneficiari seria el duc de Palma. Aquesta informació la va facilitar l'empresari José María Treviño, que es va mostrar disposat a col·laborar amb els investigadors.

Encara que Mario Pascual, l'advocat d'Urdangarin, va manifestar dimecres públicament que no havia iniciat cap negociació amb el fiscal, el fet cert és que dimecres estava previst que es reunís amb el fiscal Anticorrupció en un despatx de Madrid. Aquesta reunió es va anul·lar en fer-se públic el procés de negociació que havien iniciat.