Almenys 55 persones van morir i 372 van resultar ferides per l'explosió consecutiva de dos cotxes-bomba a la zona de Qazaz, a la perifèria de Damasc. Les autoritats van recopilar, a més, quinze bosses amb restes humanes no identificades, fet pel qual el nombre de víctimes podria augmentar. Els dos vehicles, que portaven més de 1.000 quilos de material explosiu, anaven conduïts per terroristes suïcides. La primera explosió es va produir poc abans de les vuit del matí, mentre que la segona es va registrar instants després.

El Govern va acusar "grups terroristes armats", recolzats per parts estrangeres, de l'autoria del doble atemptat i va assegurar que perseguiran els assassins i els qui els acullin, fet pel qual va demanar la cooperació ciutadana per capturar-los. Les explosions van causar també dos forats grans a l'asfalt i danys en propietats públiques i privades.

L'atac va ocórrer prop d'un edifici de l'anomenat cos de la Intel·ligència Palestina i una seu dels serveis d'Aviació. Runes, sang i vidres de les finestres d'edificis propers cobrien el terra de la zona, on van acudir desenes d'ambulàncies per evacuar les víctimes.

Un equip d'observadors de l'ONU es va traslladar a la zona per inspeccionar-la. Allà, el cap de la missió, el general noruec Robert Mood, va afirmar que "aquest acte terrorista" no suposa una solució als problemes de Síria. Els observadors es troben al país per verificar el compliment del pla de pau de l'ONU, que estipula, entre d'altres coses, un alto el foc, en vigor des del 12 d'abril.

En aquest sentit, el mediador internacional per a Síria, Kofi Annan, va condemnar "en els termes més forts possibles" els atacs que van tenir lloc a Damasc, va manifestar la seva tristesa per la pèrdua de nombroses vides i va reiterar les seves constants peticions per a un cessament real de la violència. Annan va assegurar que aquest tipus d'actes són "avorribles i inacceptables", i va tornar a demanar que es posi fi a la violència armada al país àrab i s'eviti un major bany de sang entre la població civil, "que ja ha patit massa".

Paral·lelament, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va alertar que el govern del president sirià, Bachar al Assad, i l'oposició disposen de poc temps per aturar la violència abans que es desencadeni "una guerra civil a gran escala amb efectes catastròfics sobre el país i tota la regió". "El Govern i tots els elements de l'oposició han d'adonar-se que disposen d'un breu període de temps per aturar la violència, d'una breu oportunitat per crear una obertura al compromís polític entre el Govern i els qui busquen canvis", va dir Ban davant el ple de l'Assemblea General de l'ONU.

Finalment, el Consell Nacional Sirià (CNS), principal agrupació opositora a l'exili, considera que els atemptats beneficien al règim d'Al Assad, va dir un portaveu d'aquesta organització, Emad Hosari. "El CNS nega qualsevol implicació seva en els atemptats i demana una investigació. Aquests atemptats serveixen al règim sirià, que és qui més es beneficia d'ells", va afirmar.