Bielorússia va expulsar l'ambaixador de Suècia a Minsk, Stefan Eriksson, i Estocolm va respondre amb l'expulsió dels diplomàtics bielorussos del país escandinau, segons va confirmar la missió diplomàtica sueca a l'antiga república soviètica. "El règim delpresident bielorús, Aleksandr Lukaixenko, va expulsar l'ambaixador de Suècia pel seu suport als drets humans", va escriure en la seva pàgina de Twitter el ministre d'Afers Estrangers suec, Karl Bildt. La decisió de les autoritats bielorusses va ser confirmada als mitjans locals per la missió diplomàtica sueca a Minsk.

El Ministeri d'Afers Estrangers bielorús, no obstant això, va negar que es tracti d'una expulsió i va assegurar que a l'ambaixador escandinau simplement no se li ha renovat la seva acreditació. "La part bielorussa no ha expulsat l'ambaixador de Suècia. S'ha pres la decisió de no prorrogar la seva acreditació", va dir el portaveu del ministeri, Andréi Savinij.

No ho va entendre així el cap de la diplomàcia sueca, que en compareixença davant la premsa a Estocolm va criticar amb duresa la decisió de Bielorússia. "El règim governant de Lukaixenko va prendre la decisió d'expulsar el nostre ambaixador. Li han incriminat fets sense cap base. Comptat i debatut, culpen Suècia d'avalar els principis diplomàtics i els drets humans a Bielorússia", va lamentar Bildt.

El cap de la diplomàcia sueca va afegir que "Estocolm no dóna la benvinguda a l'ambaixador de Bielorússia que arriba per assumir el seu càrrec". La decisió d'Eriksson pot haver estat provocada per l'incident ocorregut el passat 4 de juliol, quan un avió suec procedent de la veïna Lituània va llançar centenars d'ossets de peluix amb paracaigudes i petites pancartes en defensa de la llibertat.