Màlaga es va despertar ahir de dol i amb les banderes a mig pal per la mort d'un nen de 6 anys que dissabte va ser atropellat per una carrossa de la cavalcada dels Reis Mags, minuts després que hagués començat el seu recorregut. Més d'un centenar de persones van assistir ahir, en un silenci absolut, a la missa en memòria del nen.

L'Ajuntament de Màlaga va declarar dos dies de dol (ahir diu?menge i avui dilluns) i es van suspendre tots els actes públics municipals durant aquests dos dies, entre d'altres les cavalcades organitzades pels propis districtes municipals de Ciudad Jardín, Palma Palmilla i Teatinos previstos per ahir. L'atropellament mortal es va produir a l'altura de la Plaça del General Torrijos, poc temps després de l'inici de l'itinerari de les carrosses per diversos carrers del centre de la capital malaguenya, encara que la cavalcada no es va suspendre per motius de seguretat. El Consistori va lamentar profundament aquesta pèrdua i el mateix alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, dissabte va traslladar el condol a la família del nen mort. El dispositiu de seguretat de la cavalcada estava compost per 175 agents de Policia Local, 45 efectius de Protecció Civil i dues ambulàncies de Creu Roja dins de la comitiva. Pel que fa a la carrossa, comptava amb el dispositiu de seguretat i vigilància compost per quinze persones, dotze voluntaris de l'organització identificats a l'efecte que estaven distribuïts just en els laterals de la carrossa i un policia local i dos voluntaris de Protecció Civil, un operatiu similar per a cadascuna de les carrosses que componien la comitiva.

L'accident, segons testimonis presencials, es va produir a la plaça General Torrijos quan el petit intentava agafar caramels llançats per una de les primeres carrosses del seguici i, segons testimonis presencials, es va ficar sota les rodes de la carrossa a agafar una llaminadura. Ahir es va decidir que la cavalcada no es podia suspendre per motius tècnics i de seguretat, si bé es va anul·lar l'ofrena a la catedral en l'última part del recorregut.

La mort del nen, fill d'un forense dels jutjats malaguenys, va tenyir de dol una jornada festiva i en la qual els Reis Mags van repartir milers de quilos de caramels a nens aliens a la desgràcia. Tot i això, pocs adults van ser aliens a la notícia pel fet que va córrer entre els assistents que parlaven del tema sense saber si marxar a casa o quedar-se al centre històric de Màlaga gaudint del seguici.

A les xarxes socials hi va haver divisió d'opinions sobre si s'havia d'anul·lar la desfilada però el propi pare del menor mort va expressar la seva voluntat que la cavalcada continués. L'Ajuntament va decidir continuar amb la cavalcada pel fet que aquesta mou desenes de milers de persones, de manera que modificar el recorregut podria provocar problemes d'ordre públic i seguretat. El grup d'investigació d'accidents de la Policia Local està íntegrament dedicat als fets i la carrossa va ser traslladada a un dipòsit municipal per si cal fer proves noves i demà es coneixerà l'atestat policial.