Sis homes van ser arrestats ahir per cometre una nova violació col·lectiva a l'Índia. En aquest cas, i segons van apuntar les fonts policials, la víctima també anava en un autobús en el moment de la violació.

Els fets van passar divendres passat, al nord del país, i la víctima és una dona de 29 anys. Segons subratlla l'agència de notícies Afp, hi ha un setè sospitós que es troba en recerca i captura.

La víctima va pujar a un autobús per visitar a la seva família política resident a l'Estat del Panjab. Llavors, la noia va ser raptada i conduïda mitjançant una motocicleta a una casa situada prop de la ciutat d'Amritsar, segons va indicar l'oficial de policia. "Després, la dona va ser violada brutalment pels set sospitosos, durant la nit", van afegir les fonts. Posteriorment, la van dipositar en un camí, prop del poble de la seva família política, lloc des d'on la noia va explicar l'agressió a les seves cunyades.

Crítica a la falta de controls

Un responsable polític de l'Estat de Panjab, membre del partit del Congrés que està actualment en el poder, Partap Singh Bajwa, va acusar a la Policia de no efectuar controls en els autobusos que circulaven per la regió. "Es deuen -les violacions- al laxisme de la Policia, que mai garanteix la seguretat dels autobusos que circulen a la nit per les carreteres nacionals", va declarar.

A finals de l'any passat va moriruna jove índia, una universitària de 23 anys, que havia estat violada dies abans per sis homes -un d'ells menor d'edat- també quan viatjava en un autobús. Després, la van llançar a l'asfalt des del vehicle en marxa, fet que li va causar greus danys interns que finalment li van costar la vida.

L'agressió va desencadenar una onada de protestes a Nova Delhi que van desembocar en durs enfrontaments amb les forces de l'ordre. Les manifestacions demanaven una major seguretat per les dones i la pena de mort per als sis acusats de violació de la jove.

L'advocat de tres dels cinc acusats (el sisè té un tracte diferent en ser menor) va declarar la passada setmana que els seus representats es declararan no culpables i va al·legar errors en la investigació.

Manohar Lal Sharma, que representa el conductor de l'autobús, al principal acusat, el seu germà i a un altre home, va dir que el cas ha d'anar a judici perquè la Policia presenti les seves proves davant un tribunal. "Només estem escoltant el que la policia diu. Les proves estan manipulades. Tot es basa en rumors i presumpció", va dir.

Encara no se sap si els altres dos acusats tenen advocat o no, ja que els advocats del districte on es va produir la violació s'han negat a defensar els homes.