Mario Pascual Vives, advocat d'Iñaki Urdangarin, va presentar un escrit d'al·legacions en el qual s'oposa a la fiança de 8,1 milions d'euros que li exigeix la Fiscalia, argumentant que els contractes de l'Institut Nóos eren correctes i, per tant, el seu client no ha comès cap delicte. En aquest sentit, la defensa d'Urdangarin afirmt en l'escrit que el duc de Palma no ha percebut "cap quantitat" dels convenis rubricats per l'Institut Nóos amb Balears i la Comunitat Valenciana.

En el seu extens escrit, Vives assevera que les actuacions d'Urdangarin a Nóos no han generat "dany o lesió patrimonial de cap classe", atès que es va limitar, "únicament i estricta, a complir allò acordat segons una relació contractual vàlidament contreta i concertada". La Fiscalia, no obstant això, acusa el gendre del Rei d'un presumpte delicte de desviament de fons públics d'aquesta institució sense ànim de lucre a les seves butxaques amb factures inflades o, en altres casos, cobrant per assumptes que mai s'arribaven a realitzar. De les arques públiques de les Balears l'Institut Nóos va rebre 2,3 milions d'euros i de València va aconseguir uns tres milions. En la investigació d'aquest cas hi ha contractes amb moltes empreses i organismes, tant privats com públics: Aceralia, Telefónica, els clubs de futbol del València i el Vila-real, la SGAE, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments d'Alcalá de Henares i Mataró, etc.

El lletrat d'Urdangarin va resumir davant els mitjans el contingut de les al·legacions que ha presentat contra la petició de la Fiscalia i les acusacions que el jutge imposi una fiança al duc de Palma per cobrir possibles responsabilitats econòmiques derivades de la causa que ha estat oberta pel desviament de fons de l'Institut Nóos. El jutge podria prendre una decisió sobre la fiança en menys de dues setmanes.

Segons Pascual Vives, l'escrit d'al·legacions defensa que la contractació efectuada per l'Institut Nóos, que dirigien Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, va ser totalment correcta, i que, a més, el seu client no portava a terme més que una simple "funció representativa" en l'associació amb la qual presumptament es van desviar fons públics.

L'advocat va afegir que actualment són "inexistents" les relacions entre Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, qui també va presentar un escrit d'al·legacions.

"Porto 33 anys exercint aquesta professió, així que confio en la justícia", va afirmar Pascual Vives. L'advocat d'Urdangarin va afegir també que no li consta que, de moment, hi hagi algun comprador interessat a adquirir el palauet que els ducs de Palma posseeixen a Barcelona, que el matrimoni ha posat a la venda.

Per part seva, l'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, va demanar al jutge que rebutgi la petició de fiança de les acusacions per al seu defensat per considerar que és "desencertada" i no s'ajusta a dret. González Peeters nega "tot el reguitzell d'inadmissibles afirmacions" acusatòries en els tres escrits i no comparteix l'opinió del Ministeri Fiscal que els responsables de les administracions públiques, d'acord amb els de l'Institut Nóos, van prendre decisions administratives arbitràries i injustes per beneficiar persones concretes.