La situació humanitària a Mali tardarà mesos a estabilitzar-se malgrat que les tropes franceses han recuperat les principals poblacions, segons va informar des de Barcelona l'ONG Acció contra la Fam, que manté equips humanitaris desplegats a la regió de Gao, al nord del país. L'ONG, que treballa en diverses regions malianes des de 1996, va informar que des de l'inici de la intervenció militar sobre la regió de Gao, la situació alimentària de la població, ja precària, "s'ha deteriorat significativament i totes les activitats econòmiques s'han vist afectades".

Tropes de l'Exèrcit francès van aconseguir el control de l'aeroport de Kidal, l'última ciutat del nord de Mali que encara no havia estat recuperada per les tropes franco-malianes i on independentistes tuareg asseguren que han expulsat els grups radicals islàmics.

En un altre ordre de coses, el Congrés va avalar per majoria la participació espanyola en les operacions de França i de la Unió Europea a Mali, que suposa el desplegament d'una mica més d'un centenar de militars i d'un avió Hèrcules, que ja es troba destacat a Dakar.