Almenys quatre soldats colombians van morir en combats entre l'Exèrcit i les FARC al departament de Nariño, fronterer amb l'Equador. Aquest xoc armat va coincidir amb l'inici de la quarta fase de les negociacions de pau a l'Havana entre el Govern i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, i amb el segrest dimecres de tres enginyers al sud-oest del país, als quals se sumen altres dos policies captius des de la setmana passada.

El comandant de la Força de Tasca Pegaso, el general Mario Valencia, va assegurar que es va tractar d'una resposta de la guerrilla a les tasques d'aquesta unitat, ja que recentment havien trobat un laboratori de processament de cocaïna que, pel que sembla, pertanyia a les FARC. De moment les autoritats desconeixen les possibles baixes guerrilleres després dels enfrontaments, ja que encara es desenvolupen a la zona les operacions de recerca.

Per part seva, la Policia de Colòmbia va atribuir a les FARC el segrest de tres enginyers de la petroliera Gran Terra a la localitat de Piemonte, al departament regional del Cauca (sud-oest), ocorregut dimecres. El segrest va tenir lloc quan els tres es mobilitzaven per una carretera que uneix Piemonte amb el viarany de Miraflor, on Gran Terra practica exploracions petrolieres.

En aquest sentit, els negociadors de l'equip de pau de les FARC van afirmar a l'Havana que no tenen "cap comunicació oficial" de les seves forces sobre el cas dels dos policies el segrest dels quals el Govern va atribuir a la guerrilla, i no van confirmar l'autoria d'aquesta acció.