El Govern nord-americà va demanar l'alliberament del deposat president egipci Mohammad Mursi, qui segueix detingut per les Forces Armades del país des del cop militar de la setmana passada. La portaveu del Departament d'Estat, Jennifer Psaki, va demanar per primera vegada oficialment el final de l'arrest de Mursi, una mesura que ha motivat violentes i multitudinàries protestes per demanar el seu alliberament i la seva restitució en el poder.

Psaki va afirmar que està "d'acord públicament" amb la crida que va fer el Govern alemany perquè s'alliberi Mursi, que els seus partidaris consideren que està detingut a la seu de la Guàrdia Republicana, encara que no es coneix el seu parador. Washington ha trigat més d'una setmana a demanar l'alliberament de Mursi, malgrat que ha reiterat la seva preocupació per la detenció "arbitrària" del deposat mandatari.

Així mateix, va demanar una transició ràpida a un nou govern democràtic i va continuar evitant referir-se a la intervenció de les Forces Armades com un cop d'Estat.

Després de les multitudinàries protestes que el passat 30 de juny van exigir la renúncia del mandatari islamista i eleccions anticipades al país, l'Exèrcit egipci va deposar el 3 de juliol Mursi, qui havia guanyat les eleccions el juny de 2012.