El president de la regió de París, Jean-Paul Huchon, va assegurar ahir que no es pot descartar que es degui a un sabotatge l'avaria de la peça del canvi d'agulles que s'ha identificat com la causa del descarrilament d'un tren que es va produir divendres a una trentena de quilòmetres al sud de la capital. Huchon va assenyalar que resulta "estrany" que l'eclissa, la fixació del canvi d'agulles, saltés i que per tant "ningú pot excloure" que es tracti d'un sabotatge.

"Aquesta peça estava subjecta per quatre cargols. Sembla rar que els quatre cargols saltessin al mateix temps, quan un tren havia passat mitja hora abans sense cap dificultat", va explicar. Va insistir que s'estudien "totes les hipòtesis" i que no té notícia que aquesta fixació hagi causat el descarrilament que va causar sis morts i una trentena de ferits a la regió Ile de France.

També va destacar que "les catàstrofes ferroviàries a França són molt infreqüents perquè el servei públic és extremadament curós. Hi ha hagut problemes a altres països com el Regne Unit, on la privatització es va fer amb cert desordre".

Per altra banda, la prefectura (delegació del Govern) va precisar que dels sis morts comptabilitzats fins ara en la tragèdia, quatre són homes i dues dones. Les seves edats van de 19 a 82 anys.

El ministre de Transports, Frédéric Cuvillier, va confirmar que les vies en les quals va descarrilar el comboi París-Llemotges havien estat objecte d'una verificació "recent", en concret el passat 4 de juliol, segons la Societat Nacional de Ferrocarrils (SNCF), i "no es va constatar cap anomalia". Cuvillier, entrevistat per France 2, va reiterar que ha demanat "que totes les instal·lacions similars a l'afectada s'inspeccionin en el menor termini possible".