Dues professores de música que van impartir classe a Asunta Basterra Porto, la nena de 12 anys trobada morta a Teo (la Corunya) el passat 22 de setembre, van declarar davant del jutge instructor José Antonio Vázquez Taín que el 9 de juliol van veure la seva alumna "drogada, com somnàmbula". Rocío Beceiro i Ricardo Pérez, advocats de l'associació Clara Campoamor -que en aquesta causa exerceix l'acusació popular- van explicar aquests detalls als mitjans que esperaven davant els edificis judicials, on la jornada va ser llarga amb moltes testificals.

Van assegurar que una de les docents va comentar que la menor -adoptada quan encara no tenia ni dotze mesos de vida- estava "drogada" una jornada, i l'altra que "semblava marejada i presentava un aspecte de somnàmbula" aquell dia a classe.

Quan van avisar els seus pares, l'advocada Rosario Porto i el periodista Alfonso Basterra -tots dos a la presó-, va acudir a recollir-la ell i els va explicar que la petita tenia al·lèrgia i estava prenent una medicació molt forta que la deixava atordida, una malaltia desmentida en la instrucció per la pediatra de la víctima.